Στα μονοπάτια του Υμηττού, με τη Φιλοδασική "Περπατάμε, χαρτογραφούμε και εξερευνούμε τα μονοπάτια στο βουνό"

 

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου το πρωί (ώρα συνάντησης: 11.00) μικροί και μεγάλοι θα συναντηθούν στο χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής, για να ανακαλύψουν ορισμένα από τα μονοπάτια του Υμηττού.

Πώς μπορεί μια βόλτα στο δάσος να μετατραπεί σε περιπέτεια;
Τι μπορούμε άραγε να μάθουμε για το Αισθητικό Δάσος περπατώντας στα μονοπάτια του;
Ποια στοιχεία μπορούμε να συλλέξουμε από το δάσος κατά την περιήγησή μας; Πώς θα μπορούσαμε να «χαρτογραφήσουμε» το δάσος;

Περπατώντας σε… οικογενειακούς και φθινοπωρινούς ρυθμούς, μικροί και μεγάλοι θα αναγνωρίσουν και θα εξερευνήσουν τα μονοπάτια του βουνού. Στη διάρκεια της περιήγησης, κάθε οικογένεια θα εντοπίσει και θα συλλέξει στοιχεία για να φτιάξει τον δικό της, μοναδικό και πρωτότυπο «οικογενειακό χάρτη» για το Αισθητικό Δάσος Υμηττού!

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλος μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει τις οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει. Σχεδιάζει ήδη μια σειρά νέων οικογενειακών εξορμήσεων, για τις εποχές που ακολουθούν, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org |

ΤΗΛ. 210 7220866 - 210 7295418

ΠΟΥ: Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044

(κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες & θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, καπέλο, άνετα ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.


 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/10/2014 - 11:00