Καλοκαίρι στο βουνό, με τη Φιλοδασική

Καλοκαίρι στο βουνό με παιχνίδια,παραδοσιακά έθιμα του καλοκαιριού, θέατρο, κυνήγι θησαυρού, εξερευνήσεις και πολλές εκπλήξεις!

Αυτό το Σάββατο, 21 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 20:00 το απόγευμα, γιορτάζουμε το θερινό ηλιοστάσιο, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών. Αναβιώνουμε ξεχασμένα έθιμα του μεσοκαλόκαιρου, μαθαίνουμε τραγούδια και μαντέματα του κλήδονα, παίζουμε στη φύση!

Επίσης, για όσες οικογένειες παραμείνουν στην Αθήνα το καλοκαίρι, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εξορμήσεις στο χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής (πίσω από τη Μονή Καισαριανής):

* Την Παρασκευή 27 Ιουνίου (18.30-20.00): Μουσική, διαδραστική θεατρική Παράσταση «Αισώπου Κόμιξ» με την ομάδα «Μικρός Νότος»

* Την Τετάρτη 9 Ιουλίου (18.00-20.00): Αναζητάμε μαζί κρυμμένα μυστικά & θησαυρούς στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, και

* Την  Τετάρτη 6 Αυγούστου (18.00-20.00): Περπατάμε, χαρτογραφούμε και εξερευνούμε τα μονοπάτια στο βουνό

ΠΟΥ: Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044

(κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες & θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, καπέλο, άνετα ρούχα, παπούτσια για περπάτημα στο βουνό.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προτείνει καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό για όσες οικογένειες μένουν το καλοκαίρι στην πόλη. Οι βόλτες στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού αποκτούν στόχο, με παιχνίδια στη φύση, εξερευνήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, τις οποίες συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Τόπος συνάντησης είναι πάντα ο χώρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής. Η ώρα γίνεται απογευματινή για να απολαύσουν οι συμμετέχοντες την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού. Οι οικογένειες που θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα θα ανακαλύψουν τη φύση του Υμηττού, θα γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο, θα αναβιώσουν ξεχασμένα έθιμα του «κλήδονα», θα συναντήσουν γνωστούς αλλά… αγνώριστους τους ήρωες από τον κόσμο των ζώων που πρωταγωνιστούν σε διάσημους μύθους του Αισώπου, θα ανακαλύψουν μυστικά μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, θα εξερευνήσουν τα μονοπάτια του βουνού και τις εκπλήξεις που κρύβουν…

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλος μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει τις οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών  210 7220866 - 210 7295418, FAX. 210 7291628

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/06/2014 - από τις 18:00 έως τις 20:00