Ταξίδι στον πλανήτη μέσα από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί σήμερα το μοναδικό αδειοδοτημένο ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα, φιλοξενώντας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, από όλη τη χώρα.

Το εγχείρημα της δημιουργίας ενός ζωολογικού πάρκου, όπου η ενημέρωση και η ψυχαγωγία θα οδηγεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος, ξεκίνησε  τον Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο φιλοξενώντας την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη).

Είκοσι τρία χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή  περισσότερων των 2000 ζώων από 400 είδη, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του, σε μια έκταση άνω των 200 στρεμμάτων.



Για τους επισκέπτες, οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν ένα χώρο διασκέδασης και χαλάρωσης. Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο επιδίωξη είναι να αποτελεί ταυτόχρονα και πρώτιστα, χώρο εκπαίδευσης για το κοινό και προστασίας και διατήρησης για τα ζώα.

Κεντρική έννοια στη φιλοσοφία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι η επιμόρφωση του κοινού παράλληλα με την ψυχαγωγία. Η ενημέρωση του κοινού γύρω από το ζωικό βασίλειο,

καθώς και η προσπάθεια διατήρησης και αναπαραγωγής των απειλούμενων ειδών - ένα 30% περίπου των ζώων του Πάρκου είναι σπάνια ή ακόμα και υπό εξαφάνιση - αποτελούν βασικούς στόχους του Πάρκου.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ διοργανώνονται και camps κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Το Πάρκο είναι μέλος της EAZA (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων) και ως μέλος της τηρεί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για την ευημερία των ζώων.

Σε συνεργασία με την ΕΑΖΑ το ΑΖΠ συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών (ΕΕP), και  τα  είδη του παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω Βιβλίων γενεαλογίας και αναπαραγωγής (ΕSB). Επίσης το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  χρησιμοποιεί το Διεθνές σύστημα πληροφοριών πανίδας (ΙSΙS) όπου καταχωρούνται όλα τα δεδομένα των ζωολογικών κήπων της ΕΑΖΑ και της WAZA (Παγκόσμια Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων). Μέσω αυτού του συστήματος μπορούμε να έχουμε πολύτιμες πληροφορίες για όλα τα ζώα που φιλοξενούνται σε ζωολογικούς κήπους διεθνώς.

Καλό θα ήταν να σχεδιάστε να περάσετε τουλάχιστον μισή μέρα στο πάρκο. Μπορείτε να φέρετε δικά σας φαγητά και ποτά και να οργανώσετε ένα μικρό πικνίκ στους διαμορφωμένους χώρους ξεκούρασης. Υπάρχουν τραπέζια, παγκάκια μια νέα παιδική χαρά και μέρη με σκίαση. Μπορείτε ακόμα και να γιορτάσετε τα γενέθλια του παιδιού σας προγραμματίζοντας ένα πάρτυ !

Αν προτιμάτε μια καφετέρια αντί για πικνίκ, επισκεφτείτε το άνετο ZooCafe. Μπορείτε να κάνετε πάρτι ή απλά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα με τις πανύψηλες καμηλοπαρδάλεις. Υπάρχει άφθονος χώρος για να παίξουν και να χαρούν οι μικροί επισκέπτες. Αν θέλετε κάτι για να σας θυμίζει αυτήν την οικογενειακή περιπέτεια, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το κατάστημα δώρων. 

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας και κλείστε εισιτήρια μέσα από το www.atticapark.com

info box

Είδος: 

Κόστος: 

Ενήλικες €21 ,Παιδιά 3-12 ετών €16, Κάτω των 3 ετών Δωρεάν

Τρόποι επικοινωνίας: 

Tel: (+30)210 6634725 , (+30)210 6634724

Διεύθυνση: 

Θέση Γιαλού, Σπάτα 19004

Πάρκα: 

Ετικέτες: