Πάμε βόλτα στο Anel Honey Park στη Θεσσαλονίκη

To πρώτο βιωματικό και μοναδικό θεματικό πάρκο, αφιερωμένο στη μέλισσα και τα προϊόντα της, βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη, στο Νέο Ρύσιο!

Ο λόγος για το Anel Honey Park, το οποίο από το 2014, όταν και άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους με αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον! Το πάρκο μπορούν να επισκεφθούν, όχι μόνο σχολεία, αλλά και οικογένειες!

Σε μία έκταση δύο στρεμμάτων, η εταιρεία ANEL κατασκεύασε το Anel Honey Park, το οποίο προσφέρει μία συναρπαστική βιωματική-διερευνητική εμπειρία, όπου δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσει κάποιος, τη διασκέδαση με την εκμάθηση, μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων και να έρθει σε επαφή, με τη φύση και όλο τον κύκλο της ζωής.

«Χωρίς φυτά, δεν υπάρχει ζωή! Όμως χωρίς μέλισσες, δεν υπάρχουν φυτά και όχι μόνο!». Με βάση τη φράση αυτή, ξεκινάμε την περιήγηση στο πάρκο μας, στην οποία μπορεί να αντιληφθεί κανείς, τη σημασία του σπουδαιότερου επικονιαστή της φύσης στο οικοσύστημα, καθώς και την προσφορά μέσα από τα ευεργετικά του προϊόντα, στον άνθρωπο και την κοινωνία!

Στο χώρο του ANEL Honey Park, μπορείτε να:

  • Ακολουθήσετε τις διαδρομές και να ανακαλύψετε πολλά μυστικά του πάρκου.

  • Προμηθευτείτε το χάρτη αυτοξενάγησης και περιηγηθείτε ΔΩΡΕΑΝ στο πάρκο.

  • Θαυμάσετε ένα υπαίθριο «μουσείο της φύσης»! Παρατηρείστε όλους τους οργανισμούς που συνυπάρχουν αρμονικά στο πάρκο! Γνωρίστε τα ζωάκια μας, γαϊδουράκια, άλογο, προβατάκια και άλλα!

  • Χαλαρώσετε στα σπιτάκια μελισσοθεραπείας, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους οποίους μπορείτε να χαλαρώσετε από το βόμβο και τη μυρωδιά της μέλισσας!

  • Γευτείτε και προμηθευτείτε αγνά μελισσοκομικά προϊόντα, βότανα, καλλυντικά και είδη δώρων/διακοσμητικά! Ρωτήστε το εξειδικευμένο προσωπικό μας (γεωπόνοι και μελισσοκόμοι) για τη χρήση και τα οφέλη τους.

  • Παρακολουθήσετε από ειδικές κυψέλες παρατήρησης, σε απόσταση αναπνοής, τις μέλισσες να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες, δίνοντας μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς και εργατικότητας.

Μέσα από όλο αυτό το ταξίδι προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε νοοτροπίες και να επικονιάσουμε και εμείς με τη σειρά μας, τα οφέλη των μελισσών στο περιβάλλον, με σκοπό να βοηθήσουμε στη διάσωση και στη διατήρησή τους!!

Γιατί αν δεν αγαπήσεις κάτι, πώς θα το προστατέψεις;

  • Μπορείτε να κλείσετε θέση σε μία από τις οργανωμένες περιηγήσεις.

  • Να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες και τα σεμινάρια επιμόρφωσης.

  • Επιπλέον να οργανώσετε το πάρτι του παιδιού σας.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Χρήση χώρου για Παιδικά πάρτι

Χαρίστε στο παιδί σας και τους φίλους τους μοναδικές στιγμές χαράς και αναμνήσεων, μέσα σε αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία! Τα πάρτι στο Honey Park συνδυάζουν την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση για την κοινωνία της κυψέλης! Εκπαιδευτικές δραστηριότητες γεμάτες διασκέδαση, χαμόγελα, ξεγνοιασιά και ατελείωτο παιχνίδι!!Το παιδί έρχεται κοντά με το φυσικό περιβάλλον και τα μέλη της αλυσίδας της ζωής – φυτικό και ζωικό βασίλειο! Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά άτομα, κατόπιν επικοινωνίας. Διαθέτει έναν ασφαλή εξωτερικό χώρο, αλλά και ένα κλειστό εργαστήριο/αίθουσα με θέα στο πάρκο.

  1. Μελισσοθεραπεία

Η μελισσοθεραπεία αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού, της γύρης, του βασιλικού πολτού, της πρόπολης, του κεριού και του δηλητηρίου της μέλισσας, καθώς και των συνδυασμών τους με άλλες, ανάλογης αξίας φυσικές ουσίες και χρησιμοποιούνται ευρέως και με ποικίλους τρόπους, για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Γνωρίστε την μελισσοθεραπεία ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα! Οι γονείς μπορούν να απολαύσουν μία ώρα «διαλογισμού» στο σπιτάκι μελισσοθεραπείας, μειώνοντας το στρες και το άγχος της καθημερινότητας, ενώ τα παιδιά θα απασχολούνται με ασφάλεια σε δραστηριότητες του χώρου μας!

Μελισσοθεραπεία (οικογένειες/ζευγάρια) (1-2 h)

  • Περιήγηση με μελισσοκόμο στο πάρκο.

  • Επίδειξη συλλογής προϊόντων μέλισσας και παρατήρηση μελισσών σε ειδικά διαμορφωμένη κυψέλη.

  • Χαλάρωση στο σπιτάκι μελισσοθεραπείας (1 h / ζευγάρι).

  • Γευσιγνωσία βοτάνων/ροφημάτων και μελιών.

  • Παρασκευή κεριού.

  • Κέρασμα γιαούρτι με μέλι.

  1. Σεμινάρια / Εργαστήρια / Πρακτικές φοιτητών

Η μακρόχρονη εμπειρία ενός ANEL στην δια βίου μάθηση σε μελισσοκόμους, οδήγησε στην οργάνωση ενός πρωτότυπου προγράμματος σεμιναρίων (κηραλοιφών, σαπουνιών, μελισσοκομίας κ.α.) στο Honey Park. Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια στο:

23290 72786.


 

Στον χώρο λειτουργεί επίσης gift shop και καφέ – αναψυκτήριο!

Για τη δωρεάν περιήγηση στο πάρκο:

Οι ώρες λειτουργίας είναι:

  • Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-18.00

  • Σάββατο 09.00-16.00

Τα προγράμματα και οι ξεναγήσεις έχουν χρέωση κατά άτομο και πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού και συνεννόησης!

Το πάρκο λειτουργεί όλο τον χρόνο!

Ρωτήστε στο 23920 72786 για κάποιο πρόγραμμα «στα μέτρα σας»!


Anel Honey Park 17 χλμ. Θεσσαλονίκης

Ν. Μουδανιών, τ.κ. 57 001,

Νέο Ρύσιο, Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Ταχυδρομική θυρίδα: 1031, τηλ - fax: 23920 72786, e-mail: info@honeypark.gr

Website: www.honeypark.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Κόστος: 

Η είσοδος και η αυτόνομη περιήγηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Τα προγράμματα και οι ξεναγήσεις είναι με χρέωση και πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού!

Ώρες λειτουργίας: 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 18.00 Σάββατο 9.00 - 15.00

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ: 23920 72786

Διεύθυνση: 

ANEL Honey Park - Μελισσοκομικό Πάρκο

17ο χλμ Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών,

τ.κ. 57 001, Νέο Ρύσιο , Θεσσαλονίκη

Πόλη: 

Πάρκα: 

Ετικέτες: