Εφηβικά τμήματα των θεατρικών εργαστηρίων του Θεάτρου Σοφούλη

Το εφηβικό τμήμα Γυμνασίου των εργαστηρίων του θεάτρου Σοφούλη, με χαρά και πολλή δημιουργικότητα, σας παρουσιάζει τα έργα «ο Φύλλις και ο Κουρέας της Σεβίλλης», την Κυριακή 11/06, στις 17.00.

Είσοδος: 5€

Το πρώτο μέρος απαρτίζεται από το κείμενο που έγραψε ένας εκ των μαθητών του εργαστηρίου, ο Βίκτωρας Μπιλιώνης. Προτεραιότητα και μέλημά μας κάθε χρόνο είναι να δίνουμε χώρο στα παιδιά και τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Υπόθεση: Ο Φύλλις, ένα παιδί από την επαρχία, είχε μάθει σε κάποιες άσχημες συνήθειες, οι οποίες είχαν αντίκτυπο στην μικρή κοινωνία, απ’ όπου καταγόταν. Έτσι, μην μπορώντας άλλο τις συνέπειες των πράξεών του, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν για να τον συνετίσουν, να του δώσουν ένα γερό μάθημα με τη βοήθεια της Καλής Νεράιδας... Από εκείνο το σημείο, ο Φύλλις ξεκινάει ένα τρελό ταξίδι, γεμάτο περιπέτεια, και μπλέκεται σ’ ένα γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων, από τους παράξενους ήρωες που συναντά στο δρόμο του, μέχρι ο ίδιος να συνετιστεί και να αφήσει πίσω τις παλιές κακές του συνήθειες…

Στο δεύτερο μέρος απολαμβάνουμε τον περίφημο Κουρέα της Σεβίλλης.

Υπόθεση: Ο Φίγκαρο είναι ένας πονηρός καταφερτζής αλλά και ονειροπόλος! Η ιστορία ξετυλίγεται με τη διαμάχη του ηλικιωμένου, Ντοτόρε Μπαρτόλο, και του νεότερού του, κόμη Αλμαβίβα, που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα. Τα τεχνάσματα και η εξυπνάδα του Φίγκαρο, όμως, κάνουν τον αριστοκράτη κόμη Αλμαβίβα να κερδίσει την αγαπημένη του Ροζίνα!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κρίτωνας Ζαχαριάδης – Παυλίνα Χαρέλα, Χορογραφίες: Νίκη Τριανταφυλλίδου, Μουσική διδασκαλία – Επιμέλεια και προσαρμογή στίχων: Μαρίνα Χονδροματίδου, Καθηγητής υποκριτικής: Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Ο.ΠΡΑ.Σ., Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσάμη, Γραφιστικά: Αναστασία Τογκούρη.
Συνοδεία πιάνου επί σκηνής: Μαρίνα Χονδροματίδου

Παίζουν:

Αθηνά Αντώναρου, Ελισάβετ Γκαβακετασβίλι, Νεφέλη Ισπυρλίδου. Εύη Κοσμίδου, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Ελένη Κώστα, Βίκτωρ Μπιλιώνης, Άρης Παπαδόπουλος, Δανάη Σάκκου, Κωνσταντίνος Τούμπας, Στέλλα Τζαλάλι, Αστέριος Χύτας.

Κείμενο Φύλλις: Βίκτωρας Μπιλιώνης

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο 5.

Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη.
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος.

Θέατρο Σοφούλη,
Τραπεζούντος 5, Kαλαμαριά,
Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 423 925, www.theatrosofouli.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ: 2310 423 925, www.theatrosofouli.gr

Διεύθυνση: 

Θέατρο Σοφούλη,
Τραπεζούντος 5, Kαλαμαριά

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος: 5€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/06/2023 - 20:22