Σούπα καρότου σε ζωμό κότας

Κρύο, καιρός για σούπες! Νόστιμη, θρεπτική καροτόσουπα και ό,τι πρέπει για το κρύο

Αν δεν έχετε ζωμό κοτόπουλου, μπορείτε να την κάνετε και σε νερό. Είναι όμως πολύ εύκολο να κάνετε ζωμό κοτόπουλου γιατί πραγματικά δίνει άλλη νοστιμιά: βράζετε για αρκετή ώρα ένα κομμάτι κοτόπουλου με τα λαχανικά που σας αρέσουν. Σουρώνετε και κρατάτε ένα πεντανόστιμο ζουμάκι που μπορείτε να διατηρήσετε και στην κατάψυξη για πολλές ημέρες

ΥΛΙΚΑ

•    1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
•    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
•    1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο
•    1 κρεμμύδι ξερό
•    1 κουταλιά της σούπας φρέσκια πιπερόριζα
•    750 γραμμάρια καρότα
•    1 μεγάλη πατάτα
•    1 μεγάλη γλυκοπατάτα
•    1 κουταλιά της σούπας μέλι
•    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
•    1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


ΕΡΓΑΛΕΙΑ
•    ζυγαριά
•    μπωλ
•    δοσομετρητής κουταλιού
•    μύλος του πουρέ ή multi

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

•    Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
•    Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και τα καρότα
•    Ψιλοκόβουμε την πιπερόριζα και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες
•    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και την πιπερόριζα
•    Σωτάρουμε ελαφρώς και τα λαχανικά
•    Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν
•    Λιώνουμε τα λαχανικά μας στο multi ή το μύλο του πουρέ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα για λίγο σε χαμηλή φωτιά
•    Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι 

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+