Φεστιβάλ του φάρου στην Παναγία Καβάλας

To Lighthouse Festival είναι ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στην παλιά πόλη της Καβάλας και πιο συγκεκριμένα, στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου δίπλα στον φάρο. Μουσική, θέατρο, φωτογραφία, χειροτεχνίες και διάφορες καλλιτεχνικές εκθέσεις, θα φιλοξενηθούν στο χώρο, με σκοπό την προώθηση και την προβολή καλλιτεχνών της πόλης. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Ιουλίου 2016 (έναρξη στις 18.00).


Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016
– Share your wardrobe
Ανταλλαγές ρούχων και αξεσουάρ
– Vang Pap (DJ set)
– Σείριος Σαββαϊδης


Ο Σείριος Σαββαϊδης είναι μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής του έργου του. Γεννήθηκε στην Καβάλα και διδάχτηκε πρακτικά μουσική από τα επτά του χρόνια (μπουζούκι και κιθάρα). Το 2002 δημιούργησε, με τον Στράτο Πατλαμάζογλου, τους «μωβάστρο» με τους οποίους συνέθεσε και ηχογράφησε έξι δίσκους έως το 2013, οπότε η μπάντα έπαυσε να δραστηριοποιείται. Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και στο νότο. Παράλληλα, κυκλοφόρησε πέντε προσωπικούς δίσκους.


– Βαρέα & Ανθυγιεινά

Λαϊκό σχήμα από την Καβάλα, αποτελούμενο από τους: Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη. Πρωτοσυστήθηκε σε ένα ευρύτερο κοινό το καλοκαίρι του 2015, μέσα από εννέα τραγούδια και ένα οργανικό μέρος, τα οποία αποτέλεσαν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο. Έκτοτε, συνεχίζουν με επιλεγμένες εμφανίσεις προετοιμάζοντας παράλληλα και νέο υλικό. Στο Lighthouse Festival, το σχήμα πλαισιώνουν οι μουσικοί: Κώστας Παπανικολάου (κόντρα μπάσο), Φώτης Σπαθάρης (μπουζούκι), Γιώργος Παραπέρογλου (ακορντεόν), Κώστας Χατζηαντωνίου (τρομπέτα/κρουστά), Guest 1: Ειρήνη Γαλανοπούλου (φωνή)
Guest 2: Τμήμα της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας


– Trip Kid Giant
– The Dead Ends

Οι Dead Ends είναι μία ψυχεδελική ροκ μπάντα.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

– Παραμυθάδες (διαδραστική διήγηση παραμυθιού)
– Playground χειροτεχνίας (τραπέζι χειροτεχνίας)
– Toni Alba (DJ set)
– Μουσικά Μονοπάτια (λαϊκή ελληνική μουσική)
– Pasta Tomato

Οι Pasta Tomato είναι ένα ρετρό swing μουσικό σχήμα, που αποτελείται από τους: Δημήτρη Στογιάννο (κιθάρα και φωνή), Κώστα Παπανικολάου (κοντραμπάσο), Σπύρο Λαμπρινόπουλο (ακορντεόν), Θάνο Αναγνωστόπουλο (βιολί), Χρύσα Παπαδοπούλου (φωνή)

– The Dreamers
Οι Dreamers παίζουν indie rock.
– The Lighthouse Festival After Party

Παράλληλες δράσεις διημέρου:
– Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Light and Shadows”.
– En Camino (χειροποίητα κοσμήματα από την Δέσποινα Κοκκίδου)
– Share your books (ανταλλαγή βιβλίων)
– Εργαστήριο Αρτήτα (χειροποίητες δημιουργίες και βιβλία)

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

Παναγιά Καβάλας

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/07/2016 - 18:00
16/07/2016 - 18:00