Βραδιά του Ερευνητή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Βραδιά του Ερευνητή, η γιορτή της έρευνας, της επιστήμης, της δημιουργίας και της ανακάλυψης, έφτασε και φέτος.

Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις και αποτελεί διαχρονικά τόπο συνάντησης του κοινού με την έρευνα και την επιστήμη. Στόχος των δράσεων και των εκδηλώσεων της Βραδιάς του Ερευνητή είναι να έρθουν οι ερευνητές, οι ερευνήτριες και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε άμεση επαφή με τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Βραδιάς του Ερευνητή, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 17.00 έως τις 22.00, στο κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν μέσω δεκάδων διαδραστικών εκθεμάτων, οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, θα υλοποιηθούν εντυπωσιακά πειράματα, ενώ παράλληλα καλλιτεχνικές ομάδες θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν ακόμα να απολαύσουν καλλιτεχνικές παραστάσεις και θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη μαγεία της επιστήμης.

Είσοδος ελεύθερη.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία,
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 895 800

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 895 800

Διεύθυνση: 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/09/2023 - 17:00