Η παλέτα των δύσκολων συναισθημάτων και Το τετράδιο των δύσκολων συναισθημάτων, στο Public + home Αργυρούπολης

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στο νέο mega κατάστημα “Public + home” Αργυρούπολης θα φιλοξενηθεί η συγγραφέας Αγγελική Μουρατίδου στην παρουσίαση των βιβλίων της «Η παλέτα των δύσκολων συναισθημάτων» και «Το τετράδιο των δύσκολων συναισθημάτων».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα των βιβλίων, Έρα Μουλάκη, η οποία θα συνομιλήσει με την Μαριλίζα Χρονέα, παιδαγωγό θεάτρου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και ηθοποιό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Συναισθηματικούλα αποφεύγει να νιώσει φόβο, θυμό, άγχος και στενoχώρια γιατί τα θεωρεί αρνητικά συναισθήματα. Ώσπου μια μέρα η δασκάλα της στο σχολείο ζητάει στα παιδιά να γράψουν τι θα άλλαζαν στον κόσμο αν ήταν θεοί για μια μέρα.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα μαθαίνει ότι όλα τα συναισθήματα είναι σημαντικά, ακόμα και τα δύσκολα... «Η παλέτα των δύσκολων συναισθημάτων» της Έρας Μουλάκη, ψυχολόγου, ψυχοθεραπεύτριας και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, είναι η συνέχεια του βραβευμένου παραμυθιού «Η παλέτα των συναισθημάτων» που βρίσκεται στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα προτεινόμενα βιβλία για τη συναισθηματική αγωγή των παιδιών. «Το τετράδιο των δύσκολων συναισθημάτων» συνοδεύει το βιβλίο «Η παλέτα των δύσκολων συναισθημάτων».

Περιλαμβάνει ασκήσεις και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κατανόηση των εννοιών του βιβλίου και βοηθούν το παιδί να εκφράσει τα συναισθήματά του. Στο δεύτερο μέρος του Τετραδίου υπάρχει το «Παράρτημα», που θα βοηθήσει γονείς και εκπαιδευτικούς στη σωστή αξιοποίηση του βιβλίου και του Τετραδίου.

Μέσα από τις σελίδες του γίνεται κατανοητό πώς το παραμύθι συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας του παιδιού, που κρίνεται θεμελιώδης για την ψυχική και τη συναισθηματική του υγεία, και πώς το παιδί αλλά και οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τα δύσκολα συναισθήματα που αυτές γεννούν.

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Διεύθυνση: 

“Public + home” Αργυρούπολη

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/09/2023 - 19:00