Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των παιδιών

Μια Αφρικανική παροιμία λέει "Ο κόσμος δεν μας προσφέρθηκε απ´ τους γονείς μας, μας τον δάνεισαν τα παιδιά μας"

Παιδιά

Κάτι το οποίο ξεχνάμε καθημερινά οι μεγάλοι με όλες μας τις σκοτούρες και θεωρούμε δεδομένο ότι το παιδί μας ξυπνάει το πρωί, τρώει το πρωινό του, πάει, σχολείο  έρχεται πίσω στο σπίτι, απολαμβάνει το μεσημεριανό του, κάνει τις εργασία του, παίζει μετά με τους φίλους του ή ασχολείται με τα χόμπι του και το βράδυ μετά το βραδινό πάει στο ζεστό κρεβατάκι του με την μαμά και τον μπαμπά του να του δίνουν ένα γλυκό φιλάκι και να του λένε ένα παραμύθι για να ξεκουραστεί από την πολυάσχολη μέρα του...

Αλλά όπως όλοι ξέρουμε αυτά δεν θεωρούνται δεδομένα για πάρα πολλά παιδάκια στον κόσμο!!!!

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.