Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι

Από τις 2 Απριλίου 2015 στους κινηματογράφους από την Odeon - και σε 3D. Είστε έτοιμοι για τη μεγαλύτερη διαγαλαξιακή περιπέτεια; Από τους δημιουργούς του «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο Σας» και το κλασικό πια «Antz» έρχεται ένα τρισδιάστατο ξεκαρδιστικό ταξίδι παρέα με έναν αξιαγάπητο εξωγήινο που ψάχνει να βρει το δικό του σπίτι – κι αυτό φαίνεται να είναι στη Γη!

Όταν τα μέλη της εξωγήινης φυλής των Μπουβ καταφτάσουν στη Γη, κυνηγημένοι από τον άσπονδο εχθρό τους, θα αποφασίσουν να διώξουν το ανθρώπινο είδος προκειμένου να αναδιοργανώσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να τον μετατρέψουν σε νέο τους σπίτι. Ο Ουπς, ένας αξιαγάπητος, αλλά παράταιρος από τη φυλή του, εξωγήινος, γίνεται στόχος των συμπατριωτών του μετά από μια γκάφα του. Ως δραπέτης, συναντά και αναπτύσσει μία απίθανη φιλία με ένα περιπετειώδες κορίτσι που ονομάζεται Τιπ και έχει την δική της αποστολή.

Μέσα από μια σειρά κωμικών περιπετειών με την Τιπ, ο Ουπς αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το να είσαι διαφορετικός και να κάνεις λάθη είναι φυσικό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και μαζί ανακαλύπτουν το πραγματικό νόημα της λέξης «σπίτι», κατά τη διάρκεια του πιο υπέροχου ταξιδιού.

Μπορείς να γίνεις φίλος με έναν εξωγήινο;

Μία κωμωδία για μια μετα-Αποκαλυπτική εξωγήινη εισβολή, ένα road trip ενηλικίωσης, μία ταινία κινουμένων σχεδίων με δύο μοναχικούς χαρακτήρες που ανακαλύπτουν τον θησαυρό της φιλίας στις πιο ξεκαρδιστικές καταστάσεις: το «Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι» συνεχίζει την λαμπρή παράδοση της οικογενειακής ψυχαγωγίας από την Dreamworks, το στούντιο που μας έχει χαρίσει εκατοντάδες ώρες διασκέδασης και συγκίνησης με τις ευφάνταστες ιστορίες της. «Είναι μια κωμωδία για τη συνύπαρξη δύο πολύ διαφορετικών χαρακτήρων αλλά πάνω από όλα για τη ‘σύγκρουση’ δύο πολιτισμών, που εξελίσσεται σε μια πλούσια και διασκεδαστική φιλία», εξηγεί ο σκηνοθέτης Τιμ Τζόνσον.

«Δεν ξέρεις ποτέ πού, ή με ποιον, θα βρεις τη φιλία», λέει ο Τζιμ Πάρσονς, που χαρίζει τη φωνή του στον Ουπς στην αγγλόφωνη εκδοχή και έχει γίνει διάσημος ως Σέλντον του «The Big Bang Theory». «Το να συνάψεις μακροχρόνιες φιλίες με ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εσένα, και με τους οποίους δεν περίμενες ποτέ να μοιραστείς κάποιο κοινό, δεν είναι μόνο δυνατό, είναι και απαραίτητο.»

Ο Ουπς είναι μέλος της φυλής Μπουβ, των εξωγήινων πλασμάτων που θεωρούν υπέρτατη αξία τη συλλογικότητα και την θυσία της ατομικότητας στο βωμό της ομοιόμορφης συνύπαρξης. Ο Ουπς, όμως, δεν είναι ένας συνηθισμένος Μπουβ: λαχταρά φίλους, οικογένεια, επαφή με τους γύρω του, σε μία κοινωνία που δεν θεωρεί αυτές τις επιθυμίες σωστές και αξιόλογες. Είναι ένας απίστευτα ενθουσιώδης, θετικός χαρακτήρας που πιστεύει ότι η Γη είναι ό,τι καλύτερο συνέβη ποτέ στους Μπουβ και ένα μέρος όπου επιτέλους θα μπορέσει να διασκεδάσει όπως το θέλει.

Η άφιξή του στη Γη, βέβαια, δεν γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες: ο βασικός εχθρός των Μπουβ μαθαίνει, χάρη σε λάθος του Ουπς, για μία γιορτή που ετοιμάζει ο Ουπς στο νέο του σπίτι στη Γη. Ξαφνικά ο Ουπς βρίσκεται στον στόχο των συμπατριωτών του κι έτσι συναντά ένα 12χρονο κορίτσι, την Τιπ, που ζει μόνη της από τη στιγμή που η μητέρα της και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι μετακινήθηκαν σε άλλη ήπειρο, μετά την άφιξη των Μπουβ. Μετά τον αρχικό τους δισταγμό, οι δυο τους θα δεθούν και θα γίνουν φίλοι, όσο ο Ουπς βοηθά την Τιπ να βρει τη μητέρα της και η ατρόμητη Τιπ του μαθαίνει την ύπαρξη της τέχνης, του χιούμορ, της οικογένειας και της φιλίας, σε ένα ταξίδι που τους γυρίζει από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία ως την Κίνα και την Αυστραλία.

Στο ρυθμό του «Home»

Η μουσική παίζει τεράστιο ρόλο στο χιούμορ, τους χαρακτήρες και τις θεματικές του «Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι» - και δεν είναι να απορεί κανείς, αφού η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Ριάνα, που δανείζει τη φωνή της στην Τιπ, είχε μεγάλη συμμετοχή στην διαμόρφωση του DNA της μουσικής της ταινίας. «Πέρασα υπέροχα δουλεύοντας πάνω στη μουσική της ταινίας», είπε η Ριάνα. «Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι, όσον αφορά τους στίχους και τη μουσική, τα τραγούδια ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν μια σκηνή –κάτι το διασκεδαστικό, το ριζοσπαστικό ή το συγκινητικό.»

Ακόμη μία σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η Τζένιφερ Λόπεζ, συμμετείχε στο καστ της ταινίας (είναι η φωνή της μητέρας της Τιπ, στην αγγλόφωνη εκδοχή) αλλά και το σάουντρακ, με την γλυκιά μπαλάντα «Feel the Light», που συνοψίζει ιδανικά την τρυφερή, γεμάτη αισιοδοξία ιστορία των δύο μικρών πρωταγωνιστών.

Ακόμη και ο ίδιος ο Ουπς δεν μπορεί να αντισταθεί στη μουσική: παρόλο που προσποιείται ότι δεν την αντέχει, το ίδιο του το σώμα τον προδίδει, χάνει τον έλεγχό του και σιγά-σιγά, χωρίς να το θέλει, καταλήγει να χορεύει σαν να μην υπάρχει αύριο, μαθαίνοντας έτσι τι πάει να πει το να είσαι άνθρωπος και πού πραγματικά είναι το σπίτι…

Σκηνοθεσία: Τιμ Τζόνσον, Ηλίας Ζερβός (σκηνοθεσία μεταγλώττισης)

Σενάριο: Τομ Τζ. Αστλ, Ματ Έμπερ

Παραγωγοί :Σουζάν Μπίργκι, Μιρέγ Σόρια

Ακούγονται οι

Φοίβος Ριμένας

Στεφανία Φιλιάδη

Δημήτρης Κανέλλος

Άντρια Ράπτη

Αποστόλης Ψυχράμης

 

Κατερίνα Γκίργκις

Ηλίας Ζερβός

Χρήστος Θάνος

Θοδωρής Σμέρος

Μαρία Ζερβού

Μουσική: Λορν Μπαλφ

Διανομή : Odeon


 

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Άλλα άρθρα