Η ώρα του ουρανού πήγε ροζ με πορτοκαλί

Η ευτυχία ταξιδεύει με τη μυρωδιά του πρωινού της γιαγιάς. Κάνει κούνια στην κερασιά και χορεύει ανάμεσα στα φύλλα. Το μεσημέρι πλατσουρίζει στη θάλασσα. Όταν η ώρα του ουρανού πάει ροζ με πορτοκαλί, ξεκουράζεται ακούγοντας και εκείνη ιστορίες, κρατώντας ένα μπολ γεμάτο λουκουμάδες με μέλι. Μπορεί να πιάσει τα κουπιά μιας βάρκας, που ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο φεγγαρόφωτο. Ακόμη και μέσα στη νύχτα, η ευτυχία χορεύει σαν πυγολαμπίδα πάνω απ’ τα αγριόχορτα. Κρατά ξύπνια τα παιδιά… Λίγο ακόμα!

Η ηρωίδα της ιστορίας μας δεν έχει μάθει ακόμη την ώρα των ρολογιών. Τα χρώματα του απογευματινού ουρανού είναι εκείνα που αγκαλιάζουν τις αγαπημένες ιστορίες που ακούει από τον παππού της. Έτσι, η αίσθηση του χρόνου είναι αλλιώτικη, όπως άλλωστε είναι και η αίσθηση από καθετί που μας κάνει ευτυχισμένους.

Μια ιστορία καμωμένη από αγαπημένες μυρωδιές, ήχους και χρώματα. Από παιχνίδια, που η φαντασία ενός μικρού παιδιού σκαρφίζεται. Αισθητηριακές αφορμές που ανακαλούν μέσω των λέξεων και των εικόνων χαρούμενες εμπειρίες στην επαφή με τα απλά και καθημερινά.

Η Λίλια Γκούνη Σοφικίτη γεννήθηκε έναν Απρίλη στη Λάρισα. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της αγαπάει να γράφει και να ζωγραφίζει. Σπούδασε Ιστορία και Δημιουργική Γραφή. Εικονογραφεί βιβλία και γράφει σενάρια για την τηλεόραση. Ζει στην Αθήνα και στη Μελιβοία. Τρελαίνεται για μαρμελάδα φράουλα και βόλτες στο δάσος.

Ο Βασίλης Κουτσογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Δούλεψε στο Παρίσι για ένα διάστημα, πάνω σε εικαστικές εφαρμογές της αρχιτεκτονικής στον μουσειακό κυρίως χώρο. Η αγάπη του για το σχέδιο και τις γραφικές τέχνες τον oδήγησε το 2015 στον χώρο της εικονογράφησης και των εκδόσεων, με το παιδικό βιβλίο να τον συναρπάζει ακόμα περισσότερο κι από όταν ήταν ο ίδιος παιδί.

Για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών

Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

Σειρά : Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους

Σελίδες : 36

Σχήμα: 26.5 x 26.5

Πρώτη έκδοση : Νοέμβριος 2022,

ISBN: 978-618-07-0046-6

Λ.Τ. 13,90 ευρώ

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: 

Λίλια Γκούνη Σοφικίτη