Θέλω να γυρίσω σπίτι μου

Η βιβλιοεκδοτική δραστηριότητα του 2016 στο παιδικό βιβλίο συνεχίζεται με ένα πρωτότυπο θέμα, των εκδόσεων ΒΑΡΦΗ «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» της Γεωργίας Βασιλειάδου.

Ο Πιτ και ο Πατ δεν είναι απλοί τουρίστες. Πίσω από την επίσκεψή τους στη Δήλο κρύβεται μια σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Η συγγραφέας ξυπνά το αστυνομικό μας δαιμόνιο και μας παρασύρει να ακολουθήσουμε βήμα βήμα τον αστυνόμο Μελάνη και τους συνεργάτες του στη σύλληψη των παμπόνηρων φίλων.

Το κατεστραμμένο άγαλμα του Απόλλωνα των Ναξίων θυμώνει με όσους κλέβουν ελληνικούς θησαυρούς, ενώ τα αγάλματα στο βυθό αγωνιούν για την τύχη τους, δίνοντάς μας την αφορμή να αναλογιστούμε, μικροί και μεγάλοι, με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να γίνουμε φύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η χιουμοριστική αστυνομική περιπέτεια, εικονογραφημένη από τον ταλαντούχο Νίκο Γιαννόπουλο, προκαλεί άφθονο γέλιο με τα παθήματα των αρχαιοκάπηλων, συγκινεί με τα λόγια των αγαλμάτων και θέτει προβληματισμούς για την προστασία και τον επαναπατρισμό των ελληνικών θησαυρών, τονίζοντας ταυτόχρονα τον σημαντικό ρόλο των μουσείων. Το βιβλίο σχολιάζει ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής και η Ταμπάκη Σαπφώ, αρχαιολόγος - καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Η συγγραφέας Βασιλειάδου Γεωργία, είναι νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση «Αισθητική Αγωγή: Θεωρία και Δράσεις». Το βιβλίο «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» είναι το δεύτερο βιβλίο της. Συμμετέχει επίσης με έργα της σε δύο συλλογές μικρών διηγημάτων.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Εκδοτικός οίκος: 

Βάρφη

Συγγραφέας: 

Βασιλειάδου Γεωργία