Σπιτική πλαστελίνη για παιχνίδι, αλλά και για φαγητό!!!

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι η πλαστελίνη που έχει πολλά  οφέλη, καθώς  τα βοηθά να αναπτύξουν τη φαντασία τους και την λεπτή κινητική ικανότητα. 

Τι θα λέγατε όμως εάν φτιάχνατε μια σπιτική πλαστελίνη που μετά το παιχνίδι θα μπορούσε να φαγωθεί από τα ίδια τα παιδιά, για να σβήσουν μ’αυτό τον τρόπο τις πρώτες λιγούρες τους;

 

Υλικά που θα χρειαστείτε: 

12 μεγάλα ζαχαρωτά (2 κούπες περίπου)

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (ή ηλιέλαιο)

8-10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (ή νισεστέ)

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τι κάνετε: 

Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων: Βάζετε τα ζαχαρωτά και το λάδι σ’ ένα μπολ κατάλληλο για μικροκύματα, ζεσταίνετε στο δυνατό για 30 δευτερόλεπτα. Βγάζετε απ’ τα μικροκύματα, ρίχνετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας κι ανακατεύετε  ώστε να πάει παντού.

Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων: Βάζετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε λίγο το λάδι καρύδας (ή το ηλιέλαιο). Προσθέτετε  τα ζαχαρωτά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσουν, σχηματίζοντας ένα ομογενές μείγμα. Βγάζετε απ’ τη φωτιά, προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας και ανακατεύετε να πάει παντού.

Μεταφέρετε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε  το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μ’ ένα κουτάλι, ώσπου να έχετε μια ζύμη. Κατόπιν, ζυμώνετε με τα χέρια (στο μπολ ή στον πάγκο) προσθέτοντας κορν φλάουρ (λίγο λίγο, μια κουταλιά του γλυκού τη φορά) μέχρι να σταματήσει να κολλάει.

Μόλις κρυώσει εντελώς, η πλαστελίνη σας είναι έτοιμη για παιχνίδι ή για μεζέ (ή και για τα δύο). Κόβετε όσο θέλετε  και την υπόλοιπη την αποθηκεύετε στο ψυγείο, μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9