Η Αλεπού, Ο Λύκος και ο Γαιδαρος

Το έργο έχει σταματήσει να παίζεται!!!

Από Νοέμβριο του 2011. Το παραμυθόδραμα «η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάιδαρος» προέρχεται ως ιδέα από τον πακτωλό των λαϊκών μας αφηγημάτων. Ίσως γι αυτό να έχει και τόσο ξεκάθαρους χαρακτήρες. Η Αλεπού, αδίστακτη και πονηρή, ο Λύκος, λαίμαργος, μονοκόμματος και ασυγκράτητος και τέλος  ο Γάιδαρος, αθώος και ανυποψίαστος.

Δυο σαρκοφάγα και ένα φυτοφάγο, με όλη τη σημασία της συμβολικής τους φύσης, μάχονται ποιος τέλος θα επικρατήσει. Ο επιτιθέμενος που θέλει να τα παίρνει όλα, ή ο ακαταπόνητος ξωμάχος που αυγατίζει τη ζωή με τον ιδρώτα του; Η πραγματικότητα, που περισσότερο στηρίζεται στη δύναμη, δύσκολα αποφαίνεται σε τέτοιου είδους ερωτήματα. Όχι όμως και το παραμύθι. Εκεί ακόμα βασιλεύει η δικαιοσύνη.

Να γιατί το παραμυθόδραμα «η Αλεπού ο Λύκος και ο Γάιδαρος» βρίσκει τόση απήχηση στις  παιδιάστικες ψυχές. Το δίκιο και το άδολο πάντα ταυτίζονται

3 πράξεις, 3 αλλαγές σκηνικών, 10 κούκλες

Διάρκεια: 1 ώρα

Κείμενο: Μιχ. Χατζάκη

Ερμηνεία-Κούκλες-Σκηνικά: Λίτσα & Χριστίνα Μπήτιου

παίζουν: Λίτσα και Χριστίνα Μπήτιου

Οι κούκλες κατασκευάζονται από την Λίτσα Μπήτιου που διδάσκει κατασκευή μαριονέτας και κούκλας κουκλοθεάτρου στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Κάθε ΤΡΙΤΗ πρωί για  σχολεία και παιδικούς σταθμούς στη ΜΙΚΡΗ ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΘ και καθημερινά στο χώρο του σχολείου σας, κατόπιν συνεννόησης στα τηλ. 2310 241007  ή στο 6936 985171.

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Γεν.είσοδος : 6€

Ώρες λειτουργίας: 

Kάθε Κυριακή στις 12.00

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 241007 ή στο 6936 985171.
www.puppetry.gr

Διεύθυνση: 

Στο ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΧΑΝΘ (εντός του κτιρίου ΧΑΝΘ)

Πόλη: