Φαντασμένος άρχοντας και τα χρυσά καρυδότσουφλα

Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας φαντασμένος άρχοντας που ήθελε να γίνει Βασιλιάς - να αποκτήσει τη Μεγάλη Κορόνα -  μα  τίποτα καλό δεν είχε πάνω του.

Ήταν πάντοτε κακόκεφος και κακομούτσουνος και τυραννούσε τον λαό του…  Και γιατί η κακία του τελειωμό δεν είχε, κάθε τόσο κατέβαινε στο χωριό και απαιτούσε από τους φτωχούς χωρικούς να του δώσουν ότι είχαν και δεν είχαν… 

Στο παλάτι του είχε παραγεμίσει τις αποθήκες με αγαθά και τρόφιμα που στερούσε από τον λαό του, μα δεν τον ένοιαζε καθόλου…
…Η μαγική καρυδιά και τα χρυσά καρυδότσουφλα θα τον έκαναν Βασιλιά….
Όμως ένα μικρό κοριτσάκι του αλλάζει τα σχέδια και στο τέλος η Βασίλισσα αντί για τη Μεγάλη Κορόνα του δίνει ένα καλό μάθημα…
Μία παράσταση που συνδυάζει το κουκλοθέατρο με το παιδικό θέατρο

Συντελεστές
Κούκλες - Σκηνικά: ομάδα Κοκου-Μουκλό
Κοστούμια:  ΚΙΚΙ
Συμμετέχει ο ηθοποιός Γιάννης Κουμούνδρος

Για παιδιά από 3,5 και πάνω
Διάρκεια: 50΄

Η ομάδα Κοκου-Μουκλό ιδρύθηκε το 2003 από τις  κουκλοπαίκτριες Βάσω Γιαρένη και Ηρώ Θεοδώρου με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας.
Από το 2003 έχει σαν μόνιμη έδρα το εργαστήριο Κουκλοθεάτρου “Κοκου-Μουκλό”
Μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει επτά παιδικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις για ενήλικες. Η ομάδα έχει συνεχή παρουσία από το 2003 στο χώρο του κουκλοθέατρου δίνοντας παραστάσεις σε μόνιμη βάση στο κουκλοθέατρο “Κοκου-Μουκλό” καθώς και σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ, ενώ τους θερινούς μήνες περιοδεύει σε Δήμους όλης της Ελλάδας.
Στο πέρασμα του χρόνου η ομάδα έχει πλαισιωθεί με αξιόλογους νέους συνεργάτες, μουσικούς, φωτιστές, ηθοποιούς, σκηνογράφους,  ενδυματολόγους, συγγραφείς κ.ά.Στόχος της είναι μέσα από τη συνεργασία με άλλες τέχνες και καλλιτέχνες, η ομάδα να εξελίσσεται εκφραστικά, τεχνικά και αισθητικά.
Η ομάδα είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς  Ένωσης Κούκλας UNIMA, (Union Internationale de la Marionnette).

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίων: 8€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/03/2012 - 11:30