Τσιτσάνης για βρέφη

Ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης και η Selina Productions σας προσκαλούν στην παρουσίαση του cd "Τσιτσάνης για βρέφη" την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 12.00 μμ. στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24)

Ο Τάσος Ιωαννίδης, δημιουργός των τραγουδιών "Λάχανα και Χάχανα" παρουσιάζει τη νέα του ιδέα,

 "Έλληνες Συνθέτες -  μουσική για βρέφη". Το πρώτο cd της σειράς έχει τον τίτλο "Τσιτσάνης για βρέφη".

Αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, ενορχηστρωμένα με έναν ιδιαίτερο και ευφάνταστο τρόπο. ¨Ενας δίσκος "χαμόγελο"! Ένας δίσκος γεμάτος χαρά για τα πρώτα ακούσματα των παιδιών μας. 

«Η μουσική είναι για τα μικρά παιδιά η πνευματική τροφή της ψυχούλας τους. «Φως ιλαρόν» για τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Βάλσαμο μετουσιωμένο σε μελωδία και ρυθμό», λέει ο ίδιος. «Ο Τσιτσάνης, θεωρώ, αποκωδικοποιεί μουσικά το DNA της ελληνικότητάς μας. Ας εμβαπτίσουμε τα παιδιά μας μες στα νάματά του. Για να καταυγάζει το γαλάζιο μας!»

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:

Τάσος Ιωαννίδης - Συνθέτης - Παραγωγός

Γιώργος Λιάνης  - Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Ηλίας Αναγνώστου - Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ

Λίγα λόγια για το CD

Για μουσικόφιλους από κούνια! Οι πρώτοι ήχοι που θυμάται ένα μωρό: το νανούρισμα της μητέρας και η γλυκιά μελωδία ενός κουρδιστού παιχνιδιού. Αναμνήσεις που συνοδεύουν έναν άνθρωπο μια ζωή ολόκληρη, συνώνυμα τρυφερότητας και αθωότητας, σύμβολα μίας μουσικής αφετηρίας. 

Οι πιο …ανήσυχοι γονείς, που ήδη γνωρίζουν ότι έργα κλασικών συνθετών αλλά και «ιερών τεράτων» της rock μουσικής έχουν ενορχηστρωθεί για βρέφη, ας ετοιμάζονται για μία έκπληξη!

Ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, γνωστός για τη σειρά τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα», φέρνει την παράδοση της έντεχνης ελληνικής μουσικής ένα βήμα πιο κοντά στην κούνια των μωρών με τη σειρά

«Μουσική για βρέφη - Έλληνες Συνθέτες».

Πρώτο CD της σειράς, το «Τσιτσάνης για βρέφη»:  Αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη, ενορχηστρωμένα με ιδιαίτερο και ευφάνταστο τρόπο. Ο Τάσος Ιωαννίδης επιμελείται μουσικά για τα τρυφερά αυτιά των μωρών μελωδίες που γαλούχησαν τέσσερις γενιές Ελλήνων στην Ελλάδα και στον κόσμο. «Η μουσική είναι για τα μικρά παιδιά η πνευματική τροφή της ψυχούλας τους. «Φως ιλαρόν» για τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Βάλσαμο μετουσιωμένο σε μελωδία και ρυθμό», λέει ο ίδιος. «Ο Τσιτσάνης, θεωρώ, αποκωδικοποιεί μουσικά το DNA της ελληνικότητάς μας. Ας εμβαπτίσουμε τα παιδιά μας μες στα νάματά του. Για να καταυγάζει το γαλάζιο μας!»

Το «Τσιτσάνης για βρέφη» έρχεται να πάρει τη θέση του στη δισκογραφία τη στιγμή που μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μουσική επιδρά θετικά στη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη βρεφών και νηπίων. Η μουσική βοηθά τον εγκέφαλο των βρεφών να δημιουργήσει νευρωνικές συνδέσεις που βελτιώνουν τις διανοητικές δεξιότητες. Καιρός να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι, παρατηρώντας ένα βρέφος να ακούει τα Καβουράκια ή το Στο Τούνεζι στη Μπαρμπαριά, ειδικά ενορχηστρωμένο για τα ευαίσθητα αυτάκια του. Γιατί σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του παιδιού είναι και η συναισθηματική του νοημοσύνη. Και ποιος καλύτερος αγωγός συναισθηματικής νοημοσύνης από τη μουσική;

Αναλυτικά τα μουσικά θέματα του CD:

1. ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ

2. ΔΩΔΕΚΑ Η ΩΡΑ

3. ΧΑΤΖΗ ΜΠΑΞΕΣ

4. Μ’ ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟ

5. ΚΑΪΚΙ ΜΟΥ ΑΙ -ΝΙΚΟΛΑ

6. ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΠΑΝΤΑ ΛΥΠΗΜΕΝΗ

7. ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΖΙ ΣΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑ

8. Σ’ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ

9. ΔΕ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΣΑΙ

10. ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΗ

info box

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/11/2014 - 12:00