Παιδική εκδήλωση γεμάτη λάχανα, χάχανα και μουσική στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος (Χαλκίδα)

Το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014 και ώρα 10.30πμ θα πραγματοποιηθεί παιδική εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος στην Χαλκίδα, με καλεσμένο τον μουσικοσυνθέτη και δημιουργό των τραγουδιών Λάχανα και Χάχανα, Τάσο Ιωαννίδη.

Παιδική εκδήλωση γεμάτη λάχανα, χάχανα και μουσική στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος

Ο μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας Τάσος Ιωαννίδης, θα παρουσιάσει τα βιβλία του "Κλικ στην Λαχανοχαχανοχώρα" και "Η ακρίδα και ο βάτραχος" από την Ελληνοεκδοτική.

Μία παιδική εκδήλωση γεμάτη μουσική που δεν πρέπει να χάσει κανένα παιδί και γονιός.

Είσοδος δωρεάν.

Που:Πάροδος Ιφιγενείας - Χαλκίδα
Τηλ.: 2221021796 | Fax: 2221075815

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο - Λάχανα και Χάχανα... Γλώσσα Α΄ Δημοτικού:

400 σελίδες και μαζί το CD «Λάχανα και Χάχανα - Τραγουδώ και Μαθαίνω τη γραμματική»

Το βιβλίο οργανώνεται σε μαθήματα, όπου το κάθε ένα περιλαμβάνει:
Ερωτήσεις κατανόησης του κειμένου.

Ασκήσεις - δραστηριότητες σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.
Ορθογραφία (σύμφωνα με τις λέξεις-κλειδιά του μαθήματος).

Γραμματική (με παράλληλη παρουσίαση θεωρίας και πράξης).

Απαντήσεις στις ερωτήσεις-εργασίες του βιβλίου του μαθητή και του τετραδίου εργασιών.

Απαντήσεις των ασκήσεων - δραστηριοτήτων του βιβλίου.
Επίσης, στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχουν επαναληπτικά μαθήματα με ασκήσεις.

Συνοδεύεται από το δωρεάν CD «Λάχανα και Χάχανα - Τραγουδώ και Μαθαίνω τη γραμματική» (σε μουσική Τάσου Ιωαννίδη).

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα-μουσικοσυνθέτη:

Τάσος Ιωαννίδης: Σπούδασε στο Ωδείο της Μελβούρνης "MELBA", απ’ όπου και απεφοίτησε, με κύριο όργανο την κλασική κιθάρα. Κατόπιν πήγε στο NEW ENGLAND UNIVERSITY, για να ειδικευτεί στη σύνθεση μουσικής κινηματογράφου.

Έγραψε μουσική για πάνω από εκατό ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ, παιδικές τηλεοπτικές σειρές, cartoon και εκπαιδευτικά προγράμματα Αυστραλιανής παραγωγής, που έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς. Ανάμεσά τους είναι και η ταινία « The Silver Brumby»(Πρώτο Βραβείο Μουσικής Κινηματογράφου στην Αυστραλία 1994, με πρωταγωνιστή τον Russell Crowe).

Έγραψε επίσης μουσική σε πάνω από 20 θεατρικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων και δέκα που ανέβηκαν στο Play House - Arts Centre της Μελβούρνης ως μόνιμος συνεργάτης (composer-in-residence), του Κρατικού Θεάτρου Αυστραλίας MTC, για δύο χρόνια. Μουσική μου έχει παιχτεί από την Συμφωνική ορχήστρα της Μελβούρνης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μελβούρνης, την Melbourne Chamber Orchestra και έχει δώσει πολλές συναυλίες σε ολόκληρη την Αυστραλία, την οποία και έχει εκπροσωπήσει σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ.

Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ "Αντίποδες" στη Μελβούρνη και Σύμβουλος του Υπουργείου Καλών Τεχνών της Αυστραλίας. Η δουλειά του ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1984, όταν με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και του Φεστιβάλ Αθηνών έδωσε δύο συναυλίες στο θέατρο Λυκαβηττού και δέκα συναυλίες στην υπόλοιπη Ελλάδα, με το έργο του "Τα Παρατράγουδα" – ένα «μουσικό ντοκιμαντέρ» που αναφέρεται στα βιώματα των απόδημων Ελλήνων.

Στη συνέχεια ήρθε μια σειρά τριών παιδικών CD στην Legend με τίτλο ‘‘Λάχανα και Χάχανα’’. Στο πρώτο cd έχει μελοποιήσει τα 24 στιχουργήματα του Αναγνωστικού της Α΄Δημοτικού.

Το δεύτερο cd είναι «Η προπαίδεια σε τραγούδια» και το τρίτο ονομάζεται «Εδώ Νηπιαγωγείο» και απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους. Οι σειρά από «Λάχανα και Χάχανα» του έδωσε τη χαρά να συνεργαστεί με τον Ευγένιο Σπαθάρη, την Μαρία Φαραντούρη, τον Ηλία Μαμαλάκη, τη Γλυκερία, την Ελένη Βιτάλη, την Φωτεινή Δάρρα και τον Παντελή Θαλασσινό.

Με βάση τα τραγούδια από τα Λάχανα και Χάχανα, δημιούργησε το παιδικό musical «Λαχανα και Χάχανα - The musical», που παρουσιάζεται θέατρο ΚΑΠΠΑ στη Κυψέλη.

Ο Τάσος Ιωαννίδης, αγαπάει την Εύβοια και πιο συγκεκριμένα την Στενή, αφού διαθέτει και έναν ιδιαίτερο χώρο, το Μουσικό Πανδοχείο, όπου εκεί όπως λέει ο ίδιος, αυτός και η γυναίκα του έφτιαξαν παρέες, οργάνωσαν συναυλίες, έφερναν φίλους, έγραψαν τραγούδια και μοιράζονται τη χαρά της μουσικής.

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/03/2014 - 10:30