Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου με πολλές δωρεάν εκδηλώσεις

Η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά γιορτάζει το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στη γειτονιά της, την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στον Δημόσιο Χώρο, με πολλά θεάματα.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως περιοχής ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης, αλλά και η προβολή των τεχνών που γεννήθηκαν και εκφράζονται σε αυτόν. Στη γιορτή προσκαλέσαμε να συμμετάσχουν ομάδες καλλιτεχνών από την περιοχή μας και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Το θέατρο, το τσίρκο και το θέατρο σκιών, το breakdance, το ρεμπέτικο και το κουκλοθέατρο, το παραμύθι και το παιχνίδι, βγαίνουν στο δρόμο! Οι εκδηλώσεις δεν θα έχουν εισιτήριο, απευθύνονται σε παιδιά και σε ενήλικες, και θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Αμερικής και την Πλατεία Καλλιγά (Καραμανλάκη).

Πρόγραμμα
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
11:00-13:00
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ
Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού από την ομάδα ImproVIBE
13:00-14:00
ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ
Θέατρο δρόμου / Κωμικός αυτοσχεδιασμός από την ομάδα Bourou Bourou
17:00-18:00
BREAKDANCE MASTERS
Waveomatics Crew

rtfj\

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΓΑ
12:00-14:00
ΤΣΙΡΚΟ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Από την ομάδα της Circus Dayz – The Circus School of Athens
ΜΟΥΣΙΚΗ / ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
Από την ομάδα του ANASA Cultural Center
13:00-14:00
ΟΤΑΝ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΟΣ
Από την η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών Φτουξελευτερία
19:00-20:00
ΚΥΨΕΛΗ ΠΕΡΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Από τους Rebetiko Enfant Gâté
Με την υποστήριξη του Πολυχώρου ΚΕΤ
21:00-22:00
ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
Από τον Θίασο Σκιές και Γέλια
 
Η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2010, από μια ομάδα ενεργών πολιτών με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην 6η Δημοτική Κοινότητα, και ειδικότερα στην περιοχή μεταξύ Αγίου Μελετίου, πλατείας Κολιάτσου, Δροσοπούλου και Αχαρνών. Μακριά από κόμματα και φανατισμούς, αναζητούμε λύσεις οι οποίες, με γνώμονα τον ανθρωπισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη νομιμότητα, προάγουν την κοινωνική συνοχή, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τον πολιτισμό, την ασφάλεια και την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Λειτουργεί χωρίς χρηματοδότηση. Τα έξοδα των δράσεών της καλύπτονται από συμβολική εφάπαξ εισφορά των εγγεγραμμένων μελών που ζητήθηκε κατά τη σύστασή της. Η σωστή διαχείριση αλλά και η στήριξη των επιμέρους αναγκών από επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας καθιστούν δυνατές τις δράσεις της. 


Πηγή:www.monopoli.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/10/2014 - από τις 11:00 έως τις 22:00