Καρναβάλι στην Ξάνθη

Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια, συμπληρώνει φέτος ο κορυφαίος θεσμός της Βόρειας Ελλάδας, οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι, της απόλυτης πολιτιστικής και πολιτισμικής έκφρασης του τόπου μας, που καταφέρνει και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διεθνώς.

Οι κοσμογονικές αλλαγές, η αναγκαιότητα για εξεύρεση τρόπων και λύσεων στα γενικότερα προβλήματα, δεν μπορούν να «αγγίξουν» μία τέτοια διοργάνωση, που επιμένει στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερο τις βάσεις για την κοινωνική και πολιτιστική επικοινωνία.

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, στο διάβα του μισού σχεδόν αιώνα ύπαρξης που διανύει, έχει επιβάλλει σε όλους μας, μια άλλη φιλοσοφία: αυτή της ελεύθερης έκφρασης, της συνύπαρξης, της δημιουργίας.

Ο πανξανθιώτικος «ξεσηκωμός» και η συμμετοχή όλων για τη διοργάνωση αυτών των γιορτών, μαρτυρούν ότι μένει αναλλοίωτο το νόημα και η στόχευση, που δεν είναι άλλη, από το να συνθέτουν οι αναζητήσεις μας και η πολιτιστική μας έκφραση την ταυτότητά μας, ως λαού και ως έθνους.

Είμαι βέβαιος ότι και η φετινή προσέλευση των χιλιάδων επισκεπτών, στην όμορφη και φιλόξενη πόλη μας, με τη μακρά ιστορία, που κατέχει δικαίως τον τίτλο της «Βασίλισσας της Θράκης», θα επιβεβαιώσει τους κόπους μας και θα αποτελέσει την εγγύηση για ακόμη καλύτερες μελλοντικές διοργανώσεις.

Ο Δήμος Ξάνθης, με γνώμονα ότι η πολιτιστική έκφραση μπορεί και πρέπει να έχει πολλές εκφράσεις, καλωσορίζει όλους εσάς, στη φιλόξενη πόλη με τα «χίλια χρώματα» και σας εύχεται μία αξέχαστη Αποκριά, γεμάτη πολιτισμό, κέφι και ξεφάντωμα!

Οι Ξανθιώτες ήξεραν πάντα και συνεχίζουν να είναι, οι πρεσβευτές της φιλοξενίας και του πολιτισμού!

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 23/01/2010 - 20:00 έως τις 15/02/2010 - 09:00