Η Λάρισα γιορτάζει την επιστήμη και τους επιστήμονες

Στις 26 Σεπτεμβρίου από τις 6 το απόγευμα ο επισκέπτης που θα έρθει στο Μύλο του Παπά θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ποικίλες εκδηλώσεις που όλες θα έχουν στόχο να τον ενημερώσουν για το έργο του ερευνητή και τις εφαρμογές της έρευνας στην ζωή μας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί παρακολουθώντας τη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «επιστήμη και κοινωνία» που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Μύλου, ακολουθώντας μία πορεία ανάμεσα σε σταντς όπου θα εκτίθενται προϊόντα που είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας  και αποτελούν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, βλέποντας video από ερευνητικά εργαστήρια, video με τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε θέματα έρευνας, διάφορα εκθέματα,  προβολή ντοκιμαντέρ με την αναβίωση του μύθου του Δαίδαλου, και  τέλος συναυλία με τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου στο πιάνο και την Ευτυχία Μητρίτσα στο τραγούδι.

Οι εκδηλώσεις με μια ματιά:

  • Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «επιστήμη και κοινωνία»
  • Περίπτερα με προϊόντα που αποτελούν αποτέλεσμα έρευνας
  • Ομιλία και προβολή video από το summer school με πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από μαθητές
  • Τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου
  • Video με δραστηριότητες του Πανεπιστημίου
  • Προβολή ταινίας
  • Βράβευση τιμώμενων προσώπων
  • Μουσική εκδήλωση

Πώς να έρθετε στο μύλο του Παπά

Οι πεζοί ακολουθούν την οδό Δήμητρας με κατεύθυνση βόρεια, στο τέλος της διασχίζουν την Γεωργιάδου, ακριβώς απέναντι είναι η είσοδος του Μύλου.

Με αυτοκίνητο υπάρχουν τρεις διαδρομές :

  • Η μία από το κέντρο της πόλης, περνώντας μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο επί της Βενιζέλου, στους φωτεινούς σηματοδότες στρίβετε αριστερά στην οδό Ολύμπου, την ακολουθείτε, στους φωτεινούς σηματοδότες θα περάσετε απέναντι, συνεχίζετε την πορεία σας παράλληλα με τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, στο τέλος τους στρίβετε αριστερά και σε λίγα μέτρα αριστερά σας είναι η πίσω είσοδος του Μύλου. Σταθμεύετε στο πάρκινγκ που υπάρχει μόλις στρίψετε αριστερά είτε ελεύθερα.
  • Η δεύτερη από τη γέφυρα του Πηνειού, ακολουθείτε όλο αριστερά την κυκλική πορεία με κατεύθυνση την οδό Γεωργιάδου, στους δεύτερους φωτεινούς σηματοδότες στρίβετε αριστερά στην οδό Διονύσου και μετά δεξιά. Είστε στην πίσω είσοδο του Μύλου. Λίγα μέτρα μετά, στα αριστερά σας υπάρχει χώρος στάθμευσης είτε παρκάρετε λεύθερα
  • Η τρίτη από την οδό Σωκράτους ή την Ηρώων Πολυτεχνείου ακολουθώντας την κυκλική πορεία με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης ακολουθώντας την οδό Αεροδρομίου. Στους φωτεινούς σηματοδότες της διασταύρωσης με το ΚΤΕΛ στρίβετε αριστερά, συνεχίζετε την πορεία σας παράλληλα με τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, στο τέλος τους στρίβετε αριστερά και σε λίγα μέτρα αριστερά σας είναι η πίσω είσοδος του Μύλου. Σταθμεύετε στο πάρκινγκ που υπάρχει μόλις στρίψετε αριστερά είτε ελεύθερα.

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/09/2014 - από τις 18:00 έως τις 22:00