Η άγρια φύση έρχεται στο AVENUE

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» από τα μέσα Ιανουαρίου φιλοξενείται στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE και φιλοδοξεί με ειδικά σχεδιασμένα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα να επικοινωνήσει στα παιδιά βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα μέσω του παιχνιδιού. Παράλληλα, προβάλλοντας την ομορφιά της φύσης, την αξία της ποικιλίας, το δικαίωμα στη ζωή αγγίζει τη συνείδηση κάθε ενημερωμένου πολίτη, τον καλεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μεγάλων, οικουμενικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών προβλημάτων της εποχής μας.

Καλλιστώ

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας σφραγίδες με ίχνη αρκούδας, λύκου, λίγκα και τσακαλιού αλλά και τα αγαπημένα τους χρώματα μπορούν να μάθουν να αναγνωρίζουν τα ίχνη των ζώων φτιάχνοντας το δικό τους «έργο τέχνης». Εναλλακτικά, με χρωματιστά χαρτόνια, ψαλίδια και μπογιές μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους αρκούδα, να της δώσουν ένα όνομα και να την πάρουν σπίτι τους. Πρόκειται για  εύκολα και διασκεδαστικά παιχνίδια χειροτεχνίας τα οποία καλούν τους μικρούς επισκέπτες του Εμπορικού Κέντρου AVENUE , να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να φτιάξουν ένα αναμνηστικό το οποίο μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σπίτι. Παράλληλα, η ομάδα της «Καλλιστώς» θα βρίσκεται εκεί βοηθώντας τα παιδιά και συζητώντας μαζί τους για την καφέ αρκούδα και τα βασικά της χαρακτηριστικά.

ΚαλλιστώΤην περίοδο της Αποκριάς τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μασκαρευτούν και να μάθουν για τα άγρια ζώα δημιουργώντας μάσκες με αυτάκια αρκούδας και λύκου.

Αναλυτικό πρόγραμμα παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE:

Ημερομηνία

Ώρα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 15/01 & Σάββατο 16/01

11.00 - 15.00                              & 15.00 - 19.00

Ακολουθούμε τα ίχνη της αρκούδας και του λύκου.. & Φτιάξε και εσύ μια αρκούδα!

Σάββατο 30/01

15.00 - 19.00

Μασκαρευόμαστε και μαθαίνουμε τα άγρια ζώα!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

15.00 - 19.00

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

15.00 - 19.00

Ακολουθούμε τα ίχνη της αρκούδας και του λύκου.. & Φτιάξε και εσύ μια αρκούδα!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

15.00 - 19.00

Ακολουθούμε τα ίχνη της αρκούδας και του λύκου.. & Φτιάξε και εσύ μια αρκούδα!

 

 

Η «Καλλιστώ» έχοντας παρουσία κυρίως στη Θεσσαλονίκη, επισκέπτεται και την Αθήνα και περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE στον Παράδεισο Αμαρουσίου (Λ. Κηφισίας 41-47), για πολλά δημιουργικά παιχνίδια και γνώσεις γύρω από βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

Καλλιστώ

 

 

Υποστήριξε και εσύ την «Καλλιστώ» ! Ο πολιτισμός μας φαίνεται στην άγρια φύση μας.

 

«Καλλιστώ»  - Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια ζωή και τη Φύση.

Η «Καλλιστώ»  είναι μια περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η «Καλλιστώ»  εστιάζει τις δράσεις της στην προστασία της άγριας ζωής και της φύσης δίνοντας έμφαση στην προστασία και διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων, όπως είναι η αρκούδα και ο λύκος, είδη σύμβολα της άγριας ζωής.

www.callisto.gr

 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 15/01/2010 - 11:00 έως τις 27/02/2010 - 19:00