Αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Βόλο

Μουσικές απ' όλο τον κόσμο θα πλημμυρίσουν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 9.00 μ.μ. τον πολυχώρο Τσαλαπάτα (αίθουσα Gold Star) σε μια πανδαισία χρωμάτων και αποκριάτικων κοστουμιών. Μασκαράδες κάθε λογής, μικροί και μεγάλοι θα εκτοξεύσουν το κέφι στα ύψη σε ένα πάρτι - «προθέρμανση» ενόψει της μεγάλης Κυριακάτικης παρέλασης

στην οδό Δημητριάδος και την παραλία του Βόλου. Η καρδιά της Αποκριάς, λοιπόν, χτυπάει το Σάββατο στο αποκριάτικο πάρτι στον Τσαλαπάτα και όσοι θέλουν να ξεφαντώσουν δεν έχουν παρά να μασκαρευτούν και να βρεθούν στην αίθουσα Gold Star.

Την επιμέλεια του προγράμματος θα έχουν οι μουσικοί  παραγωγοί του Δημοτικού Ραδιοφώνου, το οποίο θα αναμεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός κοστουμιού και οι καλύτερες μεταμφιέσεις θα βραβευτούν από ειδική επιτροπή.

Καρναβάλι στο ΒόλοΤη σκυτάλη θα πάρει η μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, στις 14 Φεβρουαρίου, που θα ξεκινήσει στις 4.00 μ.μ. από τις αποθήκες του Τελωνείου και θα περάσει από την οδό Δημητριάδος και την οδό Αργοναυτών, ενώ ο Καρνάβαλος θα καεί στις 6.30 μ.μ. στην παραλία, στο ύψος του Πανεπιστημίου.

Το γλέντι όμως δεν σταματάει στο κάψιμο του καρνάβαλου. Με πρωτοβουλία καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου, το πάρτι θα συνεχιστεί στον πεζόδρομο της οδού Κουμουνδούρου - Ερμού με ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα που θα φιλοξενήσει μουσικά σχήματα για να δοκιμάσει τις αντοχές μας στον χορό.

Βεβαίως και όσοι άλλοι καταστηματάρχες επιθυμούν να διοργανώσουν κάτι ανάλογο, καλούνται να το δηλώσουν μέχρι και την Πέμπτη.

Εξάλλου για την όσο το δυνατόν καλύτερη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας ο Δήμος Βόλου διοργανώνει στην Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 11:30 συνέντευξη τύπου στις αποθήκες του Τελωνείου, στο εργαστήρι Καρναβαλιού.

Υπενθυμίζεται ότι για την παρέλαση ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας στο διακρατικό πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών "Borderlines", έχει εξασφαλίσει 300 κοστούμια από την έμπειρη και διεθνώς καταξιωμένη ομάδα Brouhaha International, σε συνεργασία με την ομάδα Ακροβάτες της Σιωπής. Παράλληλα στον Βόλο κατασκευάζονται 200 επιπλέον κοστούμια με θέμα τη Μεσόγειο και τους μύθους της από αναγνωρισμένους εικαστικούς που συνεργάζονται με τα ΔΙΕΚ και τους «Ακροβάτες της Σιωπής». Φυσικά, στην παρέλαση μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι συμπολίτες επιθυμούν, ως ομάδες η μεμονωμένα, με το δικό τους κοστούμι. (Για την καλύτερη οργάνωση καλούνται όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος με δικά τους κοστούμια να το δηλώσουν στα τηλέφωνα 2421021664 και 2421039644 (Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου).

 

Το βολιώτικο καρναβάλι του 2010 είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη. Μια γιορτή με έντονο το διαπολιτισμικό στοιχείο, για την οποία ομάδες από την Ευρώπη συνεργάζονται με καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στο Βόλο, παντρεύοντας το τοπικό με το διεθνές, την παράδοση με το μοντέρνο, σε ένα κλίμα ευφορίας και γλεντιού. Στόχος της δημοτικής αρχής με τη φετινή διοργάνωση είναι η υλοποίηση ενός μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος, που ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης, της δίνει την ευκαιρία να δεχθεί σημαντικό αριθμό επισκεπτών και δημιουργεί τις υποδομές, ώστε τα επόμενα χρόνια το καρναβάλι του Βόλου να συνεχίζεται, να εξελίσσεται και να δυναμώνει ως θεσμός στα μάτια του κόσμου ανά τη χώρα.

 

Η ενεργός συμμετοχή των βολιωτών είναι σκοπός, στόχος μα και προϋπόθεση του φιλόδοξου εγχειρήματος. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα 24210 39644, 24210 21664 (Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου). Το φετινό καρναβάλι είναι μια γιορτή συνεργασίας, φιλίας και πολυχρωμίας.

 

Ο  Δήμος Βόλου σας καλεί ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχετε !!!

 

 

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 13/02/2010 - 21:00 έως τις 14/02/2010 - 16:00