Χαριτωμένα πλάσματα που θα μας προφυλάξουν από το κρύο!

Πόσες φορές ταλαιπωρούμαστε από τα ρεύματα που περνούν κάτω από τις κλειστές πόρτες ή τα παράθυρα. Μήπως να φτιάξουμε αυτά τα χαριτωμένα ζωάκια που θα τα βάλουμε στο κενό κάτω από το παράθυρο ή την πόρτα και τον τοίχο ή το πάτωμα ώστε να κρατήσουν τα ρεύματα μακριά και να κρατήσουν το σπίτι μας ζεστό!.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα ζευγάρι κάλτσες και … ρύζι !

Θα χρειαστείτε:

Για το πολύχρωμο φίδι:

  • 1 από ένα ζευγάρι μακριές ριγέ γυναικείες κάλτσες

  • Ρύζι ωμό περίπου 2,5 κιλά (ανάλογα με το μήκος της κάλτσας )

  • Βελόνα και κλωστή

  • Κόλλα για υφάσματα

  • Τσόχα

  • Ματάκια χαντρούλες

  • Ψαλίδι.

Για το σκυλάκι , θα χρειαστείτε επίσης συνδετήρες, κουμπιά και μια παλιά ζώνη ή ένα μπρασελέ.

Πως θα το φτιάξετε:

Α. ΤΟ ΦΙΔΙ

  1. Πάρτε την μία ριγέ κάλτσα και στερεώστε στην άκρη της ένα πλαστικό ή χάρτινο ποτήρι από το οποίο έχετε κόψει τον πάτο. Έτσι μπορείτε να την γεμίσετε εύκολα με ρύζι. Κοιτάξτε να είναι αρκετά γεμάτη ώστε να σχηματίζει ένα κύλινδρο που να κλείνει καλά τις χαραμάδες.

  2. Διπλώστε προς τα μέσα την άκρη της κάλτσας και ράψτε το άνοιγμα ώστε να σχηματίσει την ουρά.

  3. Στην άλλη άκρη που θα παραχώσετε περισσότερο ρύζι ώστε να σχηματίζει ένα πιο πλατύ κεφάλι, κολλήστε τα ματάκια. Κόψτε από τσόχα μία διχαλωτή γλώσσα και ράψτε τη για στόμα.

 

Β. ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ:

  1. Πάρτε τη μία κάλτσα και με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε πάρα πάνω γεμίστε την με ρύζι. Αφήστε χώρο στην ανοιχτή άκρη και δέστε ένα σφικτό κόμπο.

  2. Κόψτε ένα μακρόστενο τρίγωνο από τσόχα (περίπου 6 εκ. φαρδύ και 17 εκ. μακρύ) για την ουρά. Απλώστε κόλλα στη βάση και διπλώστε την γύρω γύρω από τον κόμπο σαν σάντουιτς.

  3. Απλώστε περισσότερη κόλλα στα πλάγια και μετά διπλώστε την τσόχα στη μέση. Στερεώστε την ουρά με συνδετήρες και αφήστε να στεγνώσει.

  4. Κολλήστε τα ματάκια στην άλλη άκρη. Κόψτε από τσόχα δύο μεγάλα αυτιά στο σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία. Ράψτε τις άκρες απλώνοντας το κάθε αυτί πάνω από το κεφάλι και ράβοντάς το από κάτω στην άκρη. Έτσι όταν γυρίσετε τα αυτιά προς τα κάτω δεν θα φαίνεται το ράψιμο.

  5. Για τελείωμα ράψτε ένα τρίγωνο ή στρογγυλό κουμπί για μύτη και πόδια που θα κόψετε από τσόχα και θα ράψετε κάτω από το σώμα. Τακτοποιήστε το σώμα με τα χέρια σας ώστε να είναι ομοιόμορφο. Μην ξεχάσετε να του βάλετε το κολάρο του από ένα παλιό μπρασελέ ή ζώνη!
     

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+