Φρουτοπαγωτό στη στιγμή

Αν είστε λάτρεις του παγωτού αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει! Τολμήστε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα δροσερό, γευστικό, θρεπτικό αλλά και χαμηλά θερμιδικό επιδόρπιο παγωτού.

Υλικά

  • Παγωμένα κομμάτια φρούτου (ακτινίδιο, πορτοκάλι, μπανάνα, καρπούζι το μέρος χωρίς τα κουκούτσια, πεπόνι, μάνγκο, φράουλα)
  • Μια μπάρα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα (κατά προτίμηση)
  • Ξυλάκια παγωτού
  • Μπωλ για το μπεν-μαρί

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε κομμάτια φρούτου σε ροδέλες,
  2. περνάμε τα ξυλάκια του παγωτού κατά μήκος των μεγάλων κομματιών φρούτου ή καρφώνουμε σε λεπτό καλαμάκι τα μικρά κομματάκια φρούτων (σαν σουβλάκι φρούτων).
  3. Στην συνέχεια, τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
  4.  Όσο πλησιάζει η ώρα να βγάλουμε τα φρούτα από τη κατάψυξη, λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Απομακρύνουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και βυθίζουμε τα ξυλάκια με τα φρούτα για 5 δευτερόλεπτα, μία ή δυο φορές!
  6. Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε τα σε κουτάκι μέσα στη κατάψυξη, για να γλυκάνετε τη παρέα σας!

Πηγή:http://diatrofi.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+