Παραμυθένια Μπισκότα

Μπισκότα σε διάφορα σχήματα, μπορούμε να τους δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε και αρέσει στα παιδιά μας!

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ γάλα
  • Βανίλια
  • 1 κ.γ baking powder
  • 300 γραμμάρια αλεύρι

για το στόλισμα

  • ζαχαρόπαστα
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • λίγη μαρμελάδα

 ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ä  ζυγαριά

ä  δοσομετρητής κουταλιού

ä  μπωλ

ä  mixer

ä  σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα

ä  κουπ πατ σε διάφορα σχήματα

ä  σπάτουλα ανοξείδωτη

ä  διαφανής μεμβράνη

ä  πλάστης

ä  κορνέ

ä  πινέλο σιλικόνης

ä  λαδόκολλα

ä  κατσαρολάκι
 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Χτυπάμε στο mixer, με το εργαλείο που λέγεται σύρμα, τα 3 πρώτα υλικά σε δυνατή ταχύτητα ώσπου το μείγμα ν’ ασπρίσει και να γίνει αφράτο
  2. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι λίγο το αβγό και το προσθέτουμε στο μείγμα που είναι στο mixer, συνεχίζοντας το χτύπημα αλλά σε χαμηλή ταχύτητα
  3. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια
  4. Βάζουμε αυτό το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το baking powder. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή
  5. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ώσπου να σφίξει. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε και στην κατάψυξη για αρκετό καιρό
  6. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και με τις κουπ πατ κόβουμε τα μπισκοτάκια που θέλουμε.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου
  8. Τα βγάζουμε από το φούρνο με μία ανοξείδωτη σπάτουλα και τα ακουμπάμε σε μία σχάρα
  9. Οταν τα μπισκότα κρυώσουν μπορούμε να τα στολίσουμε
  10. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζαχαρόπαστα, του βάζουμε όποιο χρώμα θέλουμε σε πολύ μικρή ποσότητα –σταγονίτσα – και με τα χέρια πλάθουμε τη ζύμη ώστε να βαφτεί ομοιόμορφα
  11. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την κόβουμε με την κουπ πατ στο σχήμα του μπισκότου
  12. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγη μαρμελάδα και λίγες σταγόνες νερό. Το ζεσταίνουμε για 3 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά ώστε ν’ αραιώσει η μαρμελάδα
  13. Με το πινέλο αλείφουμε με μαρμελάδα το μπισκοτάκι μας και κολλάμε πάνω του το κομμάτι της ζαχαρόπαστας που έχει το ίδιο σχήμα
  14. Στο mixer χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την άχνη ζάχαρη με το ασπράδι ώσπου το μείγμα να γίνει σφιχτή μαρέγκα και να στέκεται
  15. Χωρίζουμε το μείγμα αυτό σε μικρές μερίδες και βάφουμε κάθε μία με τα χρώματα που θέλουμε
  16. Βάζουμε τις χρωματισμένες ποσότητες σε κορνέ με πολύ λεπτές μυτούλες και πιέζουμε πάνω στη ζαχαρόπαστα όπως εμείς θέλουμε
  17. Αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν καλά
     

Τα μπισκότα αυτά είναι πολύ όμορφα και χαρούμενα. Η αλήθεια είναι ότι μας παίρνουν αρκετή ώρα ώσπου να γίνουν όμως αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία μας να δημιουργήσουμε το παραμύθι που επιθυμούμε!!

 

Συμβουλές:

  • Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ καλά παγωμένη για να της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε
  • Δεν χρειάζεται καθόλου δύναμη γιατί λιώνει πολύ εύκολα
  • Αλείφουμε τον πάγκο εργασίας συνεχώς με λίγο αλεύρι ή καλύτερα νισεστέ ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει

·        Αν χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής, φοράμε γάντια στενά για να μη λερώσουμε τα χέρια μας

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+