Ένας οικολογικός χιονάνθρωπος

Φτιάξτε αυτόν το χιονάνθρωπο ανακυκλώνοντας άχρηστε υλικά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι! 

Υλικά

  • 3 άσπρα μεταλλικά καπάκια από βαζάκια διαμέτρου περίπου  3,70 / 5 / 6,5 εκατοστών (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν έχετε καπάκια διαφορετικών διαστάσεων αλλά να είναι σε τρία διαφορετικά μεγέθη) 
  • Ψαλίδι, κόλλα
  • 1 μαύρο καπάκι από μπουκάλι
  • Βαμβάκι «ξασμένο»
  • Τσόχα (άσπρη, μαύρη, πορτοκαλί, κόκκινη, ανοιχτό και σκούρο πράσινο)
  • Σπάγκο

Φτιάξτε το:

1. Χρησιμοποιήστε δυνατή κόλλα για να κολλήσετε τα καπάκια μεταξύ τους το ένα πάνω από το άλλο από το μεγαλύτερο στο μικρότερο. Αν έχετε μπορείτε να τα κολλήσετε με πιστόλι ζεστής κόλλας. Ανοίξτε (ξάστε) μπάλες βαμβακιού και κολλήστε τις στο εσωτερικό κάθε καπακιού. Καλύψτε με ανοιγμένο βαμβάκι και το πίσω μέρος των καπακιών. Κολλήστε όπου χρειάζεται για να στερεωθεί.   

2. Από τσόχα κόψτε δύο άσπρα κυκλάκια και δύο μικρότερα μαύρα, ώστε να σχηματίσουν τα μάτια. Επίσης ένα πορτοκαλί κυκλάκι για την μύτη, ένα κόκκινο ημικύκλιο για το στόμα και τρία πράσινα σκούρα κυκλάκια για κουμπιά. Αν δεν έχετε τσόχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστό χαρτί.  

3. Κολλήστε τα όλα στη θέση τους.

4. Κόψτε μία ανοιχτή πράσινη λωρίδα 20 εκατοστών και πλάτους 1 εκατ. Κόψτε τις άκρες ώστε να σχηματίζουν κρόσσια. Αυτό είναι το κασκόλ του χιονάνθρωπου και θα το δέσετε γύρω στο λαιμό του. Κολλήστε ώστε να στερεωθεί.

5. Κολλήστε το μαύρο καπάκι (με τη βάση προς τα κάτω) στην κορυφή του κεφαλιού (μικρότερο καπάκι), σαν καπέλο.

6. Κολλήστε μία θηλιά από σπάγκο στο κεφάλι για να το κρεμάσετε στο δένδρο! 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+