Άλσος Βείκου, Γαλάτσι

Η αλήθεια πάντως είναι ότι, αν είσαι πιτσιρικάς, δύσκολα θα βρεις στη Αθήνα ωραιότερο χώρο για να παίξεις. Περιφραγμένος, για να μην ανησυχούν οι γονείς ότι θα βγεις στο δρόμο, με γρασίδι, δέντρα και κιόσκια για να σκηνοθετήσεις με τους φίλους σου τις περιπέτειές σου, με δανδελωτά δρομάκια ιδανικά για ποδήλατο, με παιδική χαρά για τους πιο μικρούς, με γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου για τους πιο «μεγάλους».

Αν έπρεπε να περιγράψεις με λίγα λόγια το άλσος Βεΐκου, τότε θα αρκούσε να πεις ότι είναι ένα πάρκο περιποιημένο και φιλικό .

Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που το Aλσος Βεΐκου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς (αν όχι ο πιο δημοφιλής) χώρους πρασίνου στη μητροπολιτική Αθήνα. Είναι ένας πολύ ωραίος χώρος με πράσινο, στον οποίο μπορείς άνετα να κάνεις τη βόλτα σου, να περπατήσεις, να πιεις έναν καφέ, να πας το παιδί σου στις κούνιες.

Στα 256 στρέμματα της έκτασής του περιλαμβάνει ένα μικρό υπαίθριο θέατρο, παιδική χαρά, ανοιχτό κολυμβητήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ, κλειστό γυμναστήριο, μια καφετέρια και έναν καλοκαιρινό κινηματογράφο. Το άλσος φυλάσσεται καθ' όλο το 24ωρο, ενώ στους χώρους του απασχολούνται εκτός από τους φύλακες, γυμναστές, γιατρός και νοσηλεύτρια, κηπουροί και υπάλληλοι καθαριότητας.

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Τρόποι επικοινωνίας: 

Γραμματεία τηλ: 210 2143372

Διεύθυνση: 

Επί της Βείκου

Πόλη: 

Πάρκα: