Το δώρο και το ταξίδι της παπλωματούς

Το έργο έχει σταματήσει να παίζεται!!!
Πρεμιέρα :17 Οκτωβρίου 2009 - 24 Απριλίου 2010
Με ένα βιβλίο για εισιτήριο µπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, µε πλούσιο περιεχόµενο σε µηνύµατα και αξίες ζωής.
Oι γονείς μπορούν την ώρα που τα παιδιά τους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, να απολαύσουν τον καφέ τους ή ένα ελαφρύ φαγητό συντροφιά με φίλους ή άλλους γονείς, στο καφενείο της αυλής, ή να διαλέξουν βιβλία για τους ίδιους και τα παιδιά τους.



Ο ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρος ανεβάζει και πάλι σε μία ενιαία παράσταση –μετά την επιθυμία του αναγνωστικού και θεατρόφιλου κοινού– «Το δώρο και το ταξίδι της παπλωματούς»

Ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο της και ταξιδεύει σε άλλους τόπους, για να ανακαλύψει πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Μα καθώς αφήνει τον τόπο της, έκπληκτη διαπιστώνει πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τούς κάνει να είναι δυστυχισμένοι. Στην αρχή νομίζει πως η ίδια δεν μπορεί τίποτα να κάνει για να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει. Καθώς ανακαλύπτει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, το κορίτσι ανακαλύπτει και τη δικιά του ευτυχία, και κυρίως τη γαλήνη, που ποτέ ως τότε δεν είχε γνωρίσει. Μεγαλώνοντας, το κορίτσι με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς.

Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός, τελικά, τι θα τους κάνει όλους αυτούς τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

Οι συντελεστές
Συγγραφέας: Τζεφ Μπριμπό
Θεατρική διασκευή & στίχοι τραγουδιών: Τάκης Χρυσούλης
Δραματοποίηση κειμένων – σκηνοθεσία - κοστούμια: Μελίνα Παπανέστορος
Μουσική: Αναστασία Παπαδηµητρίου • Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Χορογραφίες: Μάριος Συμεωνίδης • Τραγουδούν: Άννα Παπαδημητρίου, Χαρά Μπιρμπίλη,
Αναστασία Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντινίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Κατσαβού, Έλενα Ρουμελιώτη, Σταυρούλα Θωμοπούλου  Διάρκεια

Παράστασης: 60 λεπτά

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Για τα παιδιά: Αγορά βιβλίων αξίας 13,80 € • Συνοδοί για παιδιά άνω των 5 ετών:10,00 €

Ώρες λειτουργίας: 

Σάββατο στις 12:30 μ.μ.

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ .: 210 3837667, 210 3837540, Fax: 210 3837066

Διεύθυνση: 

ΠOΛITIΣTIKOΣ ΠOΛYXΩPOΣ AΓKYPA
Σόλωνος 124 και Eμμ. Mπενάκη, Aθήνα

Πόλη: